Riktig markedsføring

Det er ikke mulig å gi god veiledning på hva som er riktig markedsføring med bare noen få ord. Derfor er det heldigvis skrevet mange bøker om emnet. Det første man må lære seg, er at markedsføring og reklame er to forskjellige ting. Enkelt sagt kan man si at markedsføring er prosessen som fører til riktig reklame, og at reklamen er en del av markedsføringen. Det egentlige markedsføringsarbeidet foregår gjennom analyser av marked, kunder og konkurranse.

Et eksempel: Du skal selge sykler, men i ditt fylke finnes ikke en eneste sykkelvei. Hovedveien er i tillegg sterkt trafikkert. Er det sannsynlig at lokalbefolkningen vil flokke til butikken din?

Og et annet eksempel: Du ønsker å markedsføre ditt firma, som driver innsamling av papiravfall. Det er en god idé, og du vet at mange ønsker dette. Men gjennom markedsføringsarbeidet får du vite at kommunen planlegger å tilby samme tjeneste gratis. Hvilke grep tror du blir nødvendige for å konkurrere, og hva kan du tilby, som kommunen ikke kan? Vil du holde fast på å reklamere for at tjenesten din er billig for forbrukeren, som du har planlagt? Tenk fremover. Orienter deg om mest mulig. Da har du det beste grunnlaget for å ta beslutninger som fører til noe.