IKT og organisering av sportssider

IKT er veldig viktig i dagens samfunn. IKT står for Informasjons- og kommunikasjonsteknologi, og omfatter både innsamling lagring, behandling, overføring og presentasjon av data. IKT blir også kalt informasjonsteknologi (IT). IKT er utbredt overalt i dagens samfunn, både innen industri, næringsliv, utdanning, forskning og i de private hjem. Mange høyskoler og universitet tilbyr utdannelse innen IKT, og med en slik utdannelse, har man mange muligheter i yrkeslivet.

Internettet er en integrert del av hverdagen til folk flest, og brukes både i jobbsammenheng, innen utdanning og i fritiden. IKT brukes av alle foretak som har egne nettsider, og de fleste store foretak er på nettet. Noen foretak eksisterer bare på nettet, som nettkasinoer. Man bruker IKT-verktøy for å opprette, organisere og drive nettsider som handler om sport og betting. Betsson er et godt eksempel på en bettingside som har drift og organisering i orden, gjennom sin Malta-lisensierte nettside. Deres brukervennlige side gjør at brukerne er mer fornøyde og kommer tilbake. Brukervennlighet er en av de viktigste nøklene når man lager en nettside. Dersom brukerne ikke finner fram på siden, går de fort lei, og velger en annen nettside i stedet.

Et annet eksempel på god organisering av sportsnyheter og informasjon er Dagbladets sportsseksjon på nett. Med fornuftig bruk av bilder, koder og snarveier hos Dagbladets sportsseksjon, blir siden brukervennlig, oversiktlig og praktisk. De fleste som bruker nettet ønsker å finne informasjon raskt og effektivt, uten å måtte lete i det uendelige. Fornuftig bruk av IKT gjør at sidene blir brukervennlige, og tilpasset den målgruppen siden er beregnet for. Det gjelder å lage gode nettsider, slik at brukerne kommer tilbake. Dersom brukerne liker en nettside, vil de komme tilbake igjen, og de vil anbefale nettsiden til andre, noe som også er viktig for foretakene.